Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ομιλία Βουλευτή Παναγιώτη Μελά στο SAVOY

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο SAVOY την Τετάρτη 2/5 και η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεγαλειώδης σε σχέση με προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1000 άτομα και όλος ο πρώτος όροφος και το ισόγειο μέχρι έξω το δρόμο είχε κατακλειστεί. Ευχαρίστησε στην αρχή τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, και μεταξύ άλλων τόνισε:



Η Ελλάδα περνά σήμερα μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο. Για το ότι φτάσαμε στο σημείο αυτό υπάρχει διαχρονική ευθύνη. Οι Yπουργοί Oικονομικών γνώριζαν το πρόβλημα που θα ερχόταν σε μερικά χρόνια αλλά δεν έκανε κανείς καμία κίνηση, καμία ενημέρωση. Όλοι το πρόβλημα το έριχναν στον επόμενο και ξύπνησαν όλοι, όχι όταν φτάσαμε στον γκρεμό αλλά όταν αρχίσαμε να κατρακυλάμε τον γκρεμό.

Προσωπικά, πριν από δέκα και πλέον χρόνια, είχα τονίσει, από το Βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού: «Δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά. Τα δανεικά επιστρέφονται με τόκους και φέρνουν πρόσκαιρα χαμόγελα και μετά δάκρυα». Δυστυχώς, τα δάκρυα του Ελληνικού Λαού ήρθαν και είναι πολλά και πικρά. 

Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν είναι τα χειρότερα για την μικρομεσαία οικονομική τάξη με μεγάλες επιπτώσεις στην αγορά. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οικογένειες καταστρέφονται και χιλιάδες άνθρωποι μένουν άνεργοι. 

Το κόψιμο μισθών και συντάξεων και η επιβολή εξοντωτικών φόρων και δυσβάστακτων χαρατσιών, είναι η ευκολότερη λύση, αλλά η χειρότερη για τον Ελληνικό Λαό. Γι αυτό είπα ΟΧΙ και στο δεύτερο Μνημόνιο διότι πάνω από κόμματα, πάνω από τη Νέα Δημοκρατία έβαλα τον Ελληνικό Λαό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντί να εκτιμήσει την στάση μας, μας έκλεισε την πόρτα, γι αυτό στη συνέχεια προσχωρήσαμε όλοι οι συνάδελφοι Βουλευτές, που πιστεύουμε σε μια Aντιμνημονιακή πολιτική, στο κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τον Πάνο Καμμένο.
Το κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχει ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα το οποίο όταν υλοποιηθεί θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό Λαό.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι θα αγωνιστούμε για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, το οποίο μας έχει επιβάλλει ένα παράνομο χρέος προερχόμενο από τοκογλυφικά επιτόκια.
Επίσης, παραθέτουμε προτάσεις οι οποίες δημιουργούν έσοδα από την μείωση του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει μείωση του προσωπικού με απολύσεις, γιατί αυτό θα δημιουργήσει περισσότερους άνεργους και μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα.

Και ο κ. Μελάς κατέληξε:

Στόχος μας είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την χαμένη της υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη του Ελληνικού Λαού, προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία σε μας και κυρίως στα νέα παιδιά.