Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

O κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Άρθρο – Παρέμβαση  του κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ 
Οικονομολόγου
Αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ

Είναι καιρός να αποκαλυφθεί ο ρόλος αυτών που κινούνται ανάμεσα στο λαϊκισμό και στην ανευθυνότητα.

Οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τις καταθέσεις, οδήγησαν χθες και σήμερα σε νέες εκροές χρημάτων από τις Ελληνικές τράπεζες.

Το ίδιο είχε γίνει στις αρχές του 2010 με τις διφορούμενες και αντιφατικές δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων.

Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι τεράστιες
Υπονομεύει ευθέως τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος, δημιουργεί κλίμα φόβου, πανικού και ανασφάλειας στους πολίτες και στην οικονομία.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι 171 δις ευρώ. Οι Ελληνικές τράπεζες υπέστησαν ζημιές  από τα ομόλογα που «κουρεύτηκαν» ενώ έχουν χορηγήσει και δάνεια. Εκεί βρίσκονται τα 171 δις ευρώ, οι τράπεζες σήμερα δεν τα έχουν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο μόνος τρόπος για να εγγυηθούμε τις καταθέσεις είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να εισρεύσουν δηλαδή κεφάλαια στις τράπεζες που θα αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για τις καταθέσεις αλλά και θα βοηθήσουν την αγορά και την οικονομία.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση.
Αυτήν που  θέλει να καταγγείλει και να καταργήσει ο κ. Τσίπρας.

Στην ερώτηση πως θα εγγυηθεί τις καταθέσεις χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Τσίπρας δεν απαντά. Όπως δεν απαντά και σε πολλά άλλα.

Απευθύνεται στο θυμό και στην οργή, αποκρύπτει τον πραγματικό του στόχο που είναι να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επενδύει το κλίμα κοινωνικής αναταραχής που θα προκληθεί σίγουρα από τα προβλήματα ρευστότητας που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες και το Ελληνικό δημόσιο. Και κάνει ότι μπορεί  για να υποδαυλίσει αυτό το κλίμα.

Απέναντι σε αυτό το μέτωπο της δραχμής και του λαϊκισμού πρέπει να σταθεί η Μεγάλη Κεντροδεξιά.
-------------------------------
Δελτιο τύπου-katsafados.gr 
-------------------------------