Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ψηφίζοντας Το Αύριο

Φίλες και Φίλοι,

Ο σύντομος – σε διάρκεια – αλλά δημιουργικός αγώνας πλησιάζει στο τέλος του. Μια πορεία γεμάτη δυνατά συναισθήματα και καθημερινή τριβή με την αγάπη, την εμπιστοσύνη του κόσμου, την ανάγκη για αλλαγή, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις το θυμό, την αγανάκτηση και την απελπισία του. 
 
Πάντα μου άρεσε στις συζητήσεις μου με φίλους να μιλώ για την επόμενη μέρα, ‘τι κάνουμε από εδώ και πέρα,’ και να τους παροτρύνω να εμπιστευτούν τη νέα γενιά, ανθρώπους που μπορούν να εκφράσουν την Ελλάδα του αύριο, απαλλαγμένη από τις ενοχές, τα λάθη και τις παραλήψεις του παρελθόντος. 
 
Η προσωπική μου έκθεση σηματοδοτεί την ανανέωση σε ένα χώρο που εκφράζει το κορμό της Ελληνικής κοινωνίας και δεν μπορεί να καταρρεύσει σε μια γενικότερη κακή συγκυρία. Τώρα είναι η στιγμή που τον έχει πιο πολύ ανάγκη η Ελλάδα της υπεύθυνης και συγκροτημένης στάσης, ώστε να διατηρήσει τη κοινωνική της συνοχή. 
 
Μπαίνουμε για να τα αλλάξουμε όλα, ως εθελοντές της πολιτικής και όχι με το παραδοσιακό τρόπο επαγγελματίες πολιτικοί.

Η εκ των έσω αλλαγή του πολιτικού, κοινωνικού και αξιακού συστήματος επιτυγχάνεται μόνο με τη συμμετοχή, γι αυτό και ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου. 
 
Χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ, και αυτή τη μάχη θα τη δώσω, θα τη δώσουμε μαζί, όχι μόνο μέχρι την Κυριακή, αλλά κυρίως από την επόμενη μέρα.

Με τιμή
Πέτρος Πετρίτης