Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Περιορισμένη η εκλογική επιτυχία των νεοφασιστών στα Κύθηρα

Η παράταξη «Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία», όντας υπερκομματική, ούτε στηρίζει ούτε εξαρτάται από κανένα εθνικό πολιτικό κόμμα, ενώ παράλληλα σέβεται ως θέμα αρχής όλους τους φορείς του δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού. 

Σαφέστατη εξαίρεση στην αρχή αυτή αποτελούν όσοι κρύβονται πίσω από δημοκρατικούς δήθεν φορείς με σκοπό να προωθήσουν μισαλλόδοξα και νεοφασιστικά μηνύματα. Αναφερόμαστε εδώ φυσικά στο κίνημα που παρουσιάσθηκε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές υπό την επωνυμία «Χρυσή Αυγή».

Από τη μία μεριά, είναι θλιβερό να αναλογισθούμε ότι 124 συνολικά Κυθήριοι επέλεξαν να δώσουν την ψήφο τους σε κόμμα οι δημόσιες θέσεις του οποίου συμβαδίζουν απόλυτα με τα πρώτα διαγγέλματα των Ναζί στη Γερμανία. 

Από την άλλη, είναι ίσως παρήγορο ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στα Κύθηρα είναι αισθητά χαμηλότερο από τον μέσο όρο επικράτειας: 4.93% έναντι 6.97%. 



Θα θέλαμε να πιστεύουμε, και πιστεύουμε, ότι με εξαίρεση λίγων βαθιά αρρωστημένων ατόμων, οι περισσότεροι Κυθήριοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή το έκαναν για να εκφράσουν την οργή τους με τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, και όχι επειδή συμφωνούν με τις δηλωμένες απόψεις του κόμματος - αν βέβαια τις έχουν μελετήσει (για τις αδήλωτες, ας μη γίνεται λόγος).
 
-----------------------------
Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 7/5/2012