Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Έρχονται οι μεταρρυθμιστές - "Κλείνει" η κάθοδος σε κοινό σχήμα Ντόρας - Τζίμερου – Μάνου


 
Ως δεδομένη συμφωνία πρέπει πλέον να θεωρείται η σύμπραξη των φιλελεύθερων δυνάμεων με τη δημιουργία ενιαίου μετώπου στις επόμενες - διαφαινόμενες - εθνικές επαναληπτικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η Δημιουργία Ξανά του κ. Τζίμερου και η Δράση του Στέφανου Μάνου έχουν αποφασίσει να πάνε σε κοινή πορεία ενώ η συζήτηση έχει ανοίξει και προς τη μεριά των Οικολόγων Πράσινων για το κατά πόσο θα συμμετάσχουν στο κοινό εκλογικό εγχείρημα.

Στόχος του νέου σχηματισμού θα είναι αρχικά η είσοδος στη Βουλή καθώς και η ματάλλαξη του από δύναμη του φιλελευθερισμού σε σχήμα με πρόταγμα τη 'μεταρρύθμιση". Μάλιστα στον ενιαίο τίτλο που ευρέως συζητείται εδώ και 48 ώρες, ο τίτλος Μεταρρυθμιστική Ένωση κερδίζει έδαφος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο μοχλός ανάσχεσης για τη δημιουργία αυτού του νέου μετώπου, η διάθεση δηλαδή της κυρίας Μπακογιάννη να είναι πρόεδρος, αίρεται καθώς η τελευταία δεν θέτει πλέον αυτήν την προύπόθεση.

Μάλιστα ήδη εξελίσσεται συζήτηση για την εύρεση προσώπου στήριξης σε πρόσωπο ευρείας αποδοχής με τα ονόματα που παίζουν να είναι αυτά του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, του καθηγητή - συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά ή άλλης διεθνούς προσωπικότητας.
----------------------------
Πηγή: protothema.gr
----------------------------