Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αλλαγές στο πρόγραμμα των πανελλαδικών λόγω εκλογών

Οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων θα αρχίσουν την Παρασκευή 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου δε θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως συνηθιζόταν κατά τη διεξαγωγή των εκλογών. Για την ολοκλήρωσή τους θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Σπουδών του υπουργείου Παιδείας.

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείου Παιδείας την Τετάρτη, το νέο και τροποποιημένο πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων, λόγω προκήρυξης των εκλογών στις 17 Ιουνίου, έχει πάρει μία μικρή παράταση.

Το ίδιο το υπουργείο επισημαίνει ότι από αυτή την αναγκαστική τροποποίηση δεν επηρεάζεται καθόλου ο κύριος όγκος των υποψηφίων, αφού οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν κανονικά την Τρίτη 5 Ιουνίου και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα τροποποιημένα προγράμματα, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων έχουν ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 5η απογευματινή, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, οι οποίοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 4.30΄ το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες.

Σημειώνεται, ότι στις επαναληπτικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αποδεδειγμένα -λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία- δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν.

Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όσοι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών και γιʼ αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Όσον αφορά στα Ειδικά μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδες Α΄ και Β΄), το πρόγραμμα εξετάσεων έχει ως εξής: [Πίνακας 2]

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:
• μέχρι τις 8.30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 9.00 π.μ.,
• μέχρι τις 9.30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ.,
• μέχρι τις 11.30 π.μ. για τα Αγγλικά με ώρα εξέτασης 12.00 μεσημβρινή
• μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
• των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες,
• των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
• του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.
----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
----------------------