Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα της παράκαμψης των Βουτιάνων

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Πουλοκέφαλος τονίζει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα στην παράκαμψη των Βουτιάνων, μετά τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο θα στοιχίσει 2 εκατ. 600χιλ. ευρώ.


Οι τεχνικές παρεμβάσεις θα γίνουν σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου, δηλαδή στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί καθιζήσεις. Ρωτήσαμε τον κ. Πουλοκέφαλο ποιά ήταν οι κύρια αιτία των καθιζήσεων και μας απάντησε ότι ο εργολάβος του έργου αντί να ρίχνει χοντρό χαλίκι έριχνε υλικά επιχωματώσεων δηλαδή μόνο χώμα και έτσι  κατέρρευσε το έργο, δύο μήνες μετά την παράδοση στην κυκλοφορία.

Με τη νέα παρέμβαση αναφέρει ο κ. Πουλοκέφαλος θα ενισχυθεί ο δρόμος με τα απαιτούμενα υλικά (χοντρό χαλίκι) για να μη παρατηρηθούν καθιζήσεις σε τόσο μεγάλη έκταση που να καθιστούν τον δρόμο ανενεργό. Είναι ένα δύσκολο έργο λόγω του σημείου που επιλέχτηκε να περάσει ο δρόμος, το οποίο είναι μόνο με χώμα . Η Περιφέρεια πιστεύει ότι με τη νέα παρέμβαση ο δρόμος δεν θα παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο έργο  έχει οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη, έχει παρέμβει ο εισαγγελέας και θα αποδοθούν ευθύνες σʼ αυτούς που ευθύνονται για τα σοβαρές κακοτεχνίες που παρατηρήθηκαν στο δρόμο αυτό, που στοίχισε αρχικά 34 εκατ. ευρώ όσο η Αττική οδός και τώρα θα δαπανηθούν επιπλέον 2 εκατ. 600 χιλ. ευρώ.  Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν τονίζει ο κ. Πουλοκέφαλος δύο έργα ακόμη στη Λακωνία τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν, η παράκαμψη της Μακρυνάρας και ο περιφερειακός Σπάρτη- Πιρί.
-----------------------------------------------
Πηγή: apela.gr-Ανδρέας Δημητρακάκης
-----------------------------------------------