Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στρατηγάκος: Η παράκαμψη των Βουτιάνων...

Με την ευκαιρία της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην οποία τοποθετήθηκα θετικά
•  στην αναγκαιότητα βατότητας και χρήσης του έργου που κατέρρευσε
•  στην ορθολογική αντιμετώπιση και τον τρόπο προσέγγισης, με πολύ λιγότερα χρήματα, από ότι προτείνανε προκλητικά και απαράδεκτα κοστοβόρα κάποιοι με ανεδαφικές λύσεις, έχω να δηλώσω ότι,


Η παθογένεια του έργου αυτού, όπως και πολλών άλλων, τρία από τα οποία είχαμε την ατυχία να είναι στη Λακωνία και τα οποία κατέρρευσαν πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα.

Αν δούμε πόσο κοστίζουν τα δημόσια έργα στην Ελλάδα και π.χ. στην Πορτογαλία, όπως και σε άλλες περιφερειακές χώρες παρόμοιες με την Ελλάδα, θα διαπιστώσουμε ότι έχουν τριπλάσιο κόστος στην Ελλάδα, ενώ αντιθέτως στα ιδιωτικά έργα συμβαδίζουν τα κόστη. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Επειδή ζούμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία ως χώρα και ιδιαίτερα τώρα μετά τις εκλογές, όπου η χώρα και το ταμείο είναι μείον,  πρέπει να πάρουμε ένα μεγάλο δίδαγμα. Η παράκαμψη των Βουτιάνων έχει χρειαστεί ένα σωρό χρήματα. Και το θέμα δεν θα τελειώσει.

Ευθύνες για την κατάντια στα δημόσια έργα έχουμε όλοι μας όχι μόνο σαν πολίτες. Έχουν ευθύνες ο τεχνικός κόσμος και οι τεχνικές εταιρίες, ο εκπρόσωπος του τεχνικού κόσμου το Τ.Ε.Ε. Ευθύνες έχουν για τον τρόπο λειτουργίας τους η δημόσια διοίκηση και το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται, με τα απαράδεκτα αποτελέσματα για την ποιότητα και το κόστος των δημοσίων έργων.

Από την άποψη λοιπόν αυτή, θέλω και εγώ να ενώσω τη φωνή μου μαζί με τη φωνή των συμπολιτών και να πω επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Σε λίγο θα κοιτάζουμε χωρίς ελπίδα το χάος. Υπάρχει κρίση. Γενικόλογες διακηρύξεις και καλλιέργεια αυταπατών και φρούδων προσδοκιών δεν βοηθά.

Η λύσεις θα δοθούν σίγουρα από αυτούς που θα αναδείξουμε σε λίγες μέρες και θα έχουν ξεκάθαρους στόχους, σχέδιο, πρόγραμμα για να βγούμε από αυτή τη μεγάλη κρίση, που θα πρέπει να μη διχάσει αλλά να ενώσει την κοινωνία μας.

Στρατηγάκος Ηλίας
Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας

--------------------------
Πηγή: apela.gr
--------------------------