Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δύο Έλληνες στο Πορί Μονεμβασιάς έστειλαν ένα 78χρονο στο νοσοκομείο, γιατί τον πέρασαν για Γερμανό...

Και όμως έγινε και αυτό στη Λακωνία. Σύμφωνα με  πληροφορίες μας, την Κυριακή 13 Μαΐου, ένας 78χρονος Ολλανδός κάτοικος της περιοχής Πορί Μονεμβασιάς, έπεσε σε ρατσιστική επίθεση.


Πιο αναλυτικά και πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο 78χρονος Αντριάνο Βάντερμπουρκ συνταξιούχος ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος έκανε την πρωινή του βόλτα στο Πορί Μονεμβασιάς την Κυριακή περίπου στις 8 το πρωί, όταν ένας Έλληνας οδηγός υπό την επήρεια μέθης κατέβηκε από το αυτοκίνητο του με άγριες διαθέσεις και τον ρώτησε εάν είναι Γερμανός.

Ο 78χρονος απάντησε πως δεν είναι Γερμανός αλλά Ολλανδός. Τότε ο δράστης του είπε δεν πειράζει το ίδιο κάνει και άρχισε να τον χτυπά στην αρχή με πέτρες και στη συνέχεα τον πλησίασε και άρχισε να τον χτυπά με μπουνιές, και αφού τν έριξε κάτω, άρχισε να τον κλοτσά στο κεφάλι.

Ο δράστης φώναζε συνέχεια "εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι όπως τη νομίζεται".

Στη συνέχεια ένα συγγενικό πρόσωπο της Ελληνίδας συζύγου του 78χρονου, την ειδοποίησε για το περιστατικό, η οποία πρόλαβε και κατέγραψε τις πινακίδες του μαύρου αγροτικού οχήματος που επέβαινε ο δράστης, μαζί με άλλον ένα Έλληνα συνεπιβάτη, οι ποίοι είναι και οι δύο από την ευρύτερη περιοχή και έχουν συλληφθεί.

Ο 78χρονος Ολλανδός μεταφέρθηκε  αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μολάων, στη συνέχεα λόγο των σοβαρών τραυμάτων διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και από εκεί στην Τρίπολη.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, μπήκε στο  χειρουργείο καθώς έχει κατάγματα στο πρόσωπο, ενώ έχει ξεκολλήσει και η κάτω γνάθος.

Να επισημάνουμε πως η Λακωνία δεν έχει συχνά τέτοιου είδους περιστατικά, ενώ και μόνο αυτό το περιστατικό το οποίο κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του internet και όχι μόνο, αναμένετε να επιβαρύνει αρνητικά και άλλο τη φετινή τουριστική περίοδο στη Μονεμβασιά.

Τέλος οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν, είναι ηλικίας μεταξύ 40 - 45 ετών και δεν φαίνεται να είναι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.
---------------------------
Πηγή: apela.gr
---------------------------