Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων- 24/5/2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και στα Κύθηρα, η εθνική επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα εψάλη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων, κ. κ Σεραφείμ. 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων ασφαλείας τού νησιού, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Μ. Τεκελής, οι δάσκαλοι και οι μαθητές των Σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια εψάλη Τρισάγιο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία της Χώρας. 

 Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των αρχών και της μαθητιώσας νεολαίας. Στον πανηγυρικό της ημέρας, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία των Επτανήσων μέχρι την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα στις 21 Μαΐου 1864, και τον αγώνα των Επτανησίων για την απελευθέρωσή τους από τους διάφορους κατακτητές. 

Τόνισε ότι χρέος όλων μας είναι να μιμηθούμε τους προγόνους μας ξεπερνώντας την σημερινή κρίση με ανάδειξη ποιοτικών ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να μας οδηγήσουν και πάλι στην αποκατάσταση της εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και προόδου. 

Ακολούθησαν επτανησιακοί χοροί από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και παρέλαση ενώπιον των επισήμων.

Την Κυριακή το βράδυ, 23-5-2012, στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου το κοινό παρακολούθησε από την χορωδία "Κεύθος" του ωδείου "Αναγέννηση", Επτανησιακά τραγούδια. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.
-----------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------