Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σε απεργία την Πρωτομαγιά δύο ναυτεργατικά σωματεία

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν δύο ναυτεργατικά σωματεία για την Πρωτομαγιά, παραβλέποντας την ειλημμένη απόφαση της ΠΝΟ για τετράωρη στάση εργασίας.

Ειδικότερα, απεργία από τις από ώρα 00.01 έως 24.00 της Τρίτης 1ης Μαΐου αποφάσισαν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Τα πλοία αναμένεται να μείνουν δεμένα μόνο στο λιμάνι του Πειραιά. Ανεπηρέαστα θα μείνουν τα δρομολόγια με αφετηρία και προορισμό άλλα λιμάνια.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ σημειώνει ότι παρά το γεγονός πως αυξάνεται η ανεργία και η «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία, η πλειοψηφία της ΠΝΟ αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας απορρίπτοντας την πρότασής της για 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Καλεί επίσης τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν «τον απεργιακό αγώνα» και συμπληρώνει: «Την 1η Μάη η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του».
---------------------------------
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
---------------------------------