Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Υποψηφιότητες Α! Πειραιώς - Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος - Ν.Δ.

Τα Άκρα Δυναμιτίζουν την Συναίνεση - Συνέντευξη στην εφημερίδα FREE SUNDAY

 Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα βάλουν πάνω από το θυμό την ευθύνη για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα αποφασίζει με γνώμονα τις εθνικές στρατηγικές επιλογές της Ευρώπης, της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εν τέλει της ανάπτυξης. Της υλοποίησης δηλαδή όλων των πολιτικών που έχουν μεν δρομολογηθεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί και απαιτούνται για την εθνική σωτηρία.

1. Μία εβδομάδα μας χωρίζει από τις εκλογές. Για ποιο λόγο να ψηφίσει ο αναποφάσιστος τη Νέα Δημοκρατία, κ. υπουργέ; 
Η χώρα χρειάζεται, και οι συνθήκες απαιτούν, σταθερές ισχυρές κυβερνήσεις και   ευρείες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες που θα ομονοούν στη χάραξη και στην εφαρμογή μιας εθνικής πολιτικής, ενώ θα αδιαφορούν για το μικροπολιτικό όφελος, που συνήθως τα κόμματα διαμαρτυρίας επιδιώκουν.

Συνεπώς, το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» δεν είναι εκβιαστικό αλλά το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, με ξεκάθαρο μήνυμα, με απλό και λειτουργικό πρόγραμμα, όπως το ανακοίνωσε στο Ζάππειο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, και μακριά από παλαιοκομματικές νοοτροπίες και το φόβο του μικροκομματικού κόστους. 

Πιστεύω ότι της οργής θα κυριαρχήσει η λογική και της απογοήτευσης, από όσα συνέβησαν έως χθες, η προοπτική της επόμενης μέρας, η ελπίδα ανασυγκρότησης της χώρας.    

2. Μήπως για να εφαρμόσετε όλα όσα ο πρόεδρός σας έχει συνυπογράψει στο δεύτερο μνημόνιο, για τα μισθολογικά, τα εργασιακά κ.ο.κ.; 

Ο Αντώνης Σαμαράς συνυπέγραψε το κούρεμα του χρέους και υπέγραψε με την απόφασή του να σχηματιστεί η ειδικού σκοπού κυβέρνηση Παπαδήμου  τη σωτηρία της χώρας από το γκρεμό που την είχε οδηγήσει το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα κυβερνήσει τη χώρα και θα τη βάλει σε τροχιά ανάπτυξης πέραν της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Τα εχέγγυα για την διακυβέρνηση της χώρας με εγγύηση σταθερότητας και επιτυχίας τα έχει μόνον η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, γι’ αυτό την Κυριακή των εκλογών θα μας επιλέξει η πλειοψηφία των συμπολιτών.

3. Ο  Έλληνας ψηφοφόρος παγίως τις τελευταίες ημέρες πριν τις κάλπες «αγκάλιαζε» τα κόμματα εξουσίας. Σήμερα που είναι απίθανο το ενδεχόμενο επίτευξης αυτοδυναμίας, δεν φοβάστε ότι οι ψηφοφόροι θα ... απελευθερωθούν προς μικρότερα κόμματα;
Ελεύθερη επιλογή σημαίνει πρώτα από όλα συνείδηση των επιπτώσεων. Ψήφος στα κόμματα διαμαρτυρίας σημαίνει ακριβώς αυτό. Διαμαρτυρία. Σήμερα όμως χρειαζόμαστε σταθερότητα και μια κυβέρνηση λειτουργική και αποτελεσματική για να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την 6η Μαΐου αποφασίζουν ποιος θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας. Σε περιόδους βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, πάντοτε εμφανίζονται φιλόδοξοι πολιτικοί που με λαϊκισμό και καιροσκοπισμό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή του λαού και την απογοήτευση του, αλλά το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια».

4. Και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, τότε τι; Επαναληπτικές εκλογές; Συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή συγκυβέρνηση με τα άλλα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας;
Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα βάλουν πάνω από το θυμό την ευθύνη για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα αποφασίζει με γνώμονα τις εθνικές στρατηγικές επιλογές της Ευρώπης, της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εν τέλει της ανάπτυξης. Της υλοποίησης δηλαδή όλων των πολιτικών που έχουν μεν δρομολογηθεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί και απαιτούνται για την εθνική σωτηρία.

Ο κατακερματισμός, όμως του πολιτικού σκηνικού της χώρας και πολύ περισσότερο η ενίσχυση των άκρων, δυναμιτίζει τη συναίνεση και το εθνικό μέτωπο που πρέπει να χτιστεί για να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξανακτίσουμε τη χώρα από την αρχή. Τα κόμματα διαμαρτυρίας, την επόμενη μέρα των εκλογών, αρέσκονται σε λαϊκισμό και αντίδραση. Η Ελλάδα χρειάζεται θέσεις και αποφάσεις, χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.

5. Θα μας μιλήσετε για την ιδεολογία σας; Κρατώ στα χέρια μου το βιβλίο σας: «Κοινωνικός Φιλελευθερισμός» - ο τίτλος του...

Πρόκειται για μια αναλυτική καταγραφή των χαρακτηριστικών της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης καθώς και των μεγάλων ιδεολογικών ρευμάτων που διαμόρφωσαν το ιστορικό πλαίσιό της.

Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία της ελπίδας. Απαλλαγμένος από κάθε είδους κοινωνικές μονομέρειες και δεσμεύσεις, δογματικές δουλείες και ιδεοληπτικές ταυτίσεις, παρέχει το στέρεο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός νέου πεδίου συναίνεσης. Πάνω σε αυτό, η ελληνική κοινωνία θα αποκαταστήσει την ενότητά της και θα βρει τον αναγκαίο βαθμό κοινών στόχων και επιδιώξεων, απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από τη κρίση και να πετύχει την ανόρθωση μετά την οικονομική κρίση, ανοίγοντας το δρόμο για μια Νέα Μεταπολίτευση.     

6. Ένα  προσωπικό ερώτημα τώρα. Είχατε το προνόμιο να βρεθείτε πολύ κοντά στους τελευταίους δύο αρχηγούς της Ν.Δ., τον Κ. Καραμανλή και τον Α. Σαμαρά. Ποιες ομοιότητες αλλά και ποιες διαφορές διαπιστώσατε ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άνδρες; 
Είχα την τιμή να τους γνωρίσω και τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, και να με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους σε διαφορετικές θέσεις, αλλά σε δύσκολες εποχές. Είναι άνθρωποι με μεγάλες ικανότητες και δυνατότητες, που βάζουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από το προσωπικό, με θέληση και φιλοδοξία να προσφέρουν στη χώρα μας.

7. Και μια ερώτηση για την εκλογική σας περιφέρεια: τον Πειραιά. Πολλά τα προβλήματα που ζητούν αμέσως λύση. Για ποια μπορείτε να δεσμευτείτε χωρίς να λαϊκίσετε;

Είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, οι άνθρωποι και η καθημερινότητα τους, οι ανάγκες τους  ήταν για χρόνια οικίες και γνώριμες. Η υποψηφιότητά μου, άλλωστε στην Α’  Πειραιώς και Νήσων και η απόφαση να διεκδικήσω τη ψήφο των συμπολιτών μου -και την εμπιστοσύνη τους για να τους εκπροσωπήσω επάξια- ήταν αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης αυτών των προβλημάτων.

Το μέλλον του Πειραιά, ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, βρίσκεται στα χέρια των συμπολιτών μου. Η διακυβέρνηση όμως Παπανδρέου - Βενιζέλου κατήργησε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε έναν τόπο, όπου η Ναυτιλία και η Ναυτοσύνη είναι συνδεδεμένες με το μέλλον, το παρελθόν και το παρόν της. Για αυτό άλλωστε μια από τις πρώτες δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά ήταν η επανασύσταση του Υπουργείου, που όχι μόνον θα δώσει νέα πνοή στη πόλη μας, αλλά και θα ελευθερώσει τις προοπτικές της. Θα της δώσει την αίγλη, τη δημιουργικότητα, τη ζωή και τις προοπτικές, που οι συμπολίτες μας δικαιούνται και απαιτούν.

 «Για τον Πειραιά και τα Νησιά μας - στην Πρώτη Γραμμή», είναι άλλωστε το σύνθημά με το οποίο απευθύνομαι στους πολίτες, ζητώντας τη ψήφο τους.
--------------------------------
Πηγή: arvanitopoulos.gr
--------------------------------