Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Στο Καψάλι το πρώτο κρουαζερόπλοιο της Τουριστικής Περιόδου

Στο Καψάλι έφθασε και ελλιμενίσθηκε σήμερα το πρώτο κρουαζερόπλοιο της περιόδου 2012.
Πρόκειται για το Μότορ-Γιώτ CALLISTO. Ένα φινετσάτο μικρό σκάφος με 50μ μήκος και 8 πλάτος με 4 καταστρώματα και δυναμικότητας 34 επιβατών και πλήρωμα 16 μελών. Φέρει σημαία Ελληνική.



Το CALLISTO συνήθως εκτελεί δρομολόγια με προορισμό προσανατολισμένες κρουαζιέρες στα λιμάνια της Μεσογείου και κατά μήκος των ακτών της Δυτικής Αφρικής.

Ιδιοκτήτης είναι η Travel Dynamics International, επιχείρηση με βάση τηνΝέα Υόρκη και ξεκίνησε από δύο Έλληνες αδελφούς το 1969, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι.

Στο πλοίο βρίσκονται περίπου 30 Αμερικανοί επιβάτες που σήμερα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπεροχη ημέρα των Κυθήρων και να περιηγηθούν στο Καψάλι και στην Χώρα αλλά και στο Κάστρο καθώς και στο Βυζαντινό Μουσείο του Λιβαδιού.



Φυσικά το "Πρώτο αξιοθέατο" που φωτογράφησαν ήταν τα σωρευμένα ερείπια του μώλου του Καψαλιού εκεί που έδεσε το πλοίο και που βρίσκονται ακόμα εκεί που τα τοποθέτησε η μανία της φύσης.

Ελπίζουμε οι φωτογραφίες που θα στείλουν στους φίλους τους να περιλαμβάνουν μόνον τις ομορφιές του τόπου μας και όχι την εικόνα της εγκατάλειψης του.

Και ακόμη ελπίζουμε ότι κάποτε θα απομακρυνθούν τα μπάζα από ένα χώρο υποδοχής τουριστών γιατί δεν παρουσιάζεται έτσι η καλύτερη εικόνα για τον τόπο ούτε προσελκύει ευχάριστα κανένα φωτογραφικό φακό και κανένα ανθρώπινο βλέμμα.



Τέλος θα θέλαμε να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ και το σημαντικώτερο ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην τουριστική περίοδο των κρουαζεροπλοίων στο νησί μας.

Το CALLISTO αντιιπροσωπεύθηκε από το ταξιδιωτικό γραφείο Kithira Travel.και αναχώρησε αργά το βράδυ από το Καψάλι.
-----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------