Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μεγάλη Βδομάδα, σταυρώνουν την Λακωνία!!!

Έγινε χθες, Μεγάλη Πέμπτη, η συγκέντρωση στο κοινοτικό μέγαρο Ελίκας με θέμα συζήτησης ''Αίτηση ΝC ENERGY HELLAS για χαρακτηρισμό περιοχής 4 στρεμμάτων από το Δασαρχείο στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΙΑ 2 (έτσι αποκαλείται στο έγγραφο του Δασαρχείου) ''

Η προσέλευση του κόσμου ήταν άκρως ικανοποιητική , τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί, και έγινε σχετική ενημέρωση από τον Σ.Βελιώτη για τις ανεμογεννήτριες, καθώς και απαντήθηκαν όποιες ερωτήσεις- απορίες ετέθησαν. 

Στο τέλος αποφασίστηκε σε πρώτη φάση όπως το Τοπικό συμβούλιο να έλθει σε επαφή με τον Δήμο Μονεμβασιάς για να ενημερωθεί επί όλου του θέματος σχετικά με την ανωτέρω αίτηση καθώς και για την πρόθεση της NC ENERGY HELLAS ως προς την χρήση της ανωτέρω γης. Να γίνει προσκόμιση του τοπογραφικού της περιοχής των 4 στρεμμάτων από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου μέχρι την Τρίτη μετά το Πάσχα.

(Σήμερα δεν κατέστη δυνατόν η προσκόμιση του διότι δεν διέθετε το κατάλληλο φωτοτυπικό ο δήμος στην Νεάπολη . ) για να προσδιοριστεί ακριβώς η τοποθεσία. (Από όσο γνωρίζουμε το Δασαρχείο έχει αποστείλει το τοπογραφικό στον δήμο μαζί με το έγγραφο του χαρακτηρισμού)

Στην συνέχεια να υπάρξει ενημέρωση των κατοίκων της Ελίκας από το Τοπικό συμβούλιο ώστε από εκεί και πέρα να αποφασιστεί ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες.
-------------------------------------
Πηγή: lakonia-gr.blogspot.com
-------------------------------------