Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της σοβαρής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύνολο της κοινωνίας -σε όλα τα επίπεδα- και με αίσθημα πολιτικής ευθύνης, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά, ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων, στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία. 

Η υποψηφιότητά μου, στη δυσκολότερη εποχή για όλους μας αλλά και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εύχομαι να σηματοδοτήσει την ανανέωση και την αλλαγή. Αλλαγή ενός πολιτικού και κοινωνικού συστήματος γεμάτου παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν είναι εύκολο να απολογείσαι για λάθη του παρελθόντος και των προηγούμενων γενεών, αλλά οφείλουμε ως νέοι να κοιτάξουμε το μέλλον και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο, επενδύοντας σε όσο κουράγιο και επιμονή μάς έχει απομείνει. Οφείλουμε να απαλλαγούμε από στοιχεία λαϊκισμού, κρατισμού και ανευθυνότητας, εστιάζοντας στην υπευθυνότητα, σε καινούργιες ιδέες και στην καλλιέργεια αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες και στο έμψυχο δυναμικό των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε από μία τέτοια προέρχομαι. Η μόνη διέξοδος, πλέον, είναι η συλλογικότητα, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και κυρίως η ενεργή συμμετοχή και δράση.

Σας καλώ να είστε πλάι μου στον σύντομο -σε διάρκεια- αλλά δημιουργικό αγώνα μου.
Καλό Πάσχα!

Πέτρος Πετρίτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Πέτρος Πετρίτης είναι Ναυπηγός-Μηχανικός με Μεταπτυχιακό σε ναυτιλιακά και οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο τεχνικό τμήμα ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά. Κατάγεται από την Αίγινα, όπου έχει εκλεγεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Είναι 31 ετών, ασχολείται με το volley και το beach volley, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών δράσεων.