Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνεδριάζει και πάλι την Παρασκευή η ΠΝΟ - Παρατείνεται η αγωνία για την απεργία στα καράβια

Παρατείνεται η αγωνία για την πραγματοποίηση ή όχι της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών που έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Τρίτη και μεγάλη Τετάρτη.

Μετά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μ με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, που έγινε μέσα σε καλό κλίμα  φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες ότι η απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί, χωρίς όμως ακόμη να είναι κάτι δεδομένο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης: «Όλα πήγαν καλά. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι ο Οίκος Ναύτου θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ναυτικούς, θα διατηρήσει τη δομή του και θα ενισχυθεί.

Επίσης, συμφωνήθηκε να δώσει το κράτος στους Ναυτικούς επιδότηση 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και για την κατάρτισή τους βάσει ειδικών προγραμμάτων που θα συμφωνηθούν στην συνέχεια. Όσο αφορά το εφ' άπαξ αποφασίσθηκε να μην γίνει καμία μείωση».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς τόνισε στο protothema.gr ότι «η υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν στην Ομοσπονδία γραπτώς οι απαντήσεις στα αιτήματά μας τις οποίες θα μελετήσουμε  και θα καθορίσουμε τη στάση μας» και προσέθεσε: «Από την κουβέντα δεν προέκυψε ότι η πρόθεση της  κυβέρνησης να δώσει λύσεις δραστικές στα προβλήματα των ναυτεργατών» και υπογράμμισε: «Υπάρχει μία πίεση να το σταματήσουμε, έχει δημιουργηθεί μία τέτοια ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει το πρωϊ της Παρασκευής 7-4-2012 και ώρα 11.00 π.μ. προκειμένου να αποφασίσει  για την αναστολή ή όχι των κινητοποιήσεων μέσα την Μεγάλη Εβδομάδα.
--------------------------------------------------------
Πηγή: protothema.gr Του Μηνά Τσαμόπουλου
--------------------------------------------------------