Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ΔΕΗ Σπάρτης άφησε Χωρίς οξυγόνο γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα

Το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου 2012, συνεργείο της ΔΕΗ μπήκε στην κατοικία συμπολιτών μας και με το πρόσχημα της ανάγνωσης του μετρητή , χωρίς καμία προειδοποίηση έκοψαν την παροχή ρεύματος, που έγινε αντιληπτή από την  διακοπή παροχής οξυγόνου στην ιδιοκτήτρια, που πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
 

Η έντονη και άμεση αντίδραση του ιδιοκτήτη-μέλους της Επιτροπής Πολιτών Λακωνίας Ενάντια στα χαράτσια,  είχε σαν αποτέλεσμα την επανασύνδεση του ρεύματος από το συνεργείο, ένας από το οποίο εκφράστηκε απρεπώς για την άρρωστη γυναίκα.

Το απαράδεκτο περιστατικό , σε πλήρη αντίφαση με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για οιονδήποτε λόγο, τρίτο (τουλάχιστον κατά τις πληροφορίες μας) στη Λακωνία τον τελευταίο καιρό, αφήνει έκθετη τη Διεύθυνση της ΔΕΗ Σπάρτης, που ακολουθεί αντιφατική και αδικαιολόγητη τακτική στο θέμα αυτό: άλλοτε δέχεται και άλλοτε όχι την πληρωμή της κατανάλωσης ρεύματος χωρίς το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) , άλλοτε δέχεται και διαπραγματεύεται τις οφειλές συμπολιτών μας με βάση κοινωνικά κριτήρια και άλλοτε όχι, και, αν και έχει διαβεβαιώσει τους συμπολίτες για το αντίθετο, δεν διστάζει να προβαίνει ακόμη και σε διακοπές.

Το πρόβλημα βέβαια προέρχεται από τα υψηλά κλιμάκια , με τις αντεγκλήσεις και μεταφορά ευθυνών από τη ΔΕΗ στο Υπουργείο Οικονομικών, και μόλις πρόσφατα με την αντιδικία ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την ανακοινωθείσα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά …35%!!!!  μεσούσης της κρίσης. 
 
Η αντικοινωνική αυτή στάση απέναντι στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν η αντιδρούν δίκαια στην σύνδεση του χαρατσιού με την παροχή ρεύματος, γίνεται ακόμη πιο προκλητική αν αναλογιστεί κανείς τις τεράστιες οφειλές μεγαλοκαταναλωτών, εταιριών κ.λ.π. στη ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ κ.λ.π., στους οποίους βέβαια δεν ακούσαμε να επιβάλλεται καμία διακοπή κοινωνικού αγαθού σαν το ρεύμα ή το νερό. ( Ενώ αντιθετα   η πρόσφατη διακοπή υδροδότησης  στα κεντρικά γραφεία των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου στεγάζεται Ανοιχτό Πολυιατρείο και Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, είναι ένα ακόμη δείγμα της κυβερνητικής αναλγησίας...).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της ΔΕΗ, και της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στους συμπολίτες μας, εκφράζει τη συμπαράσταση της σε αντίστοιχες κινήσεις πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα, και καλεί τους Λάκωνες να πλαισιώσουν τις πρωτοβουλίες μας για να αντιδράσουμε συνειδητά, μαζικά και αγωνιστικά σε όλες τις αντιλαϊκές-αντικοινωνικές  πολιτικές.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
----------------------
Πηγή:  apela.gr
----------------------