Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Ελαιόλαδο Γαβρίλης» - Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Ελιάς & Ελαιολάδου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Απριλίου το 5ο Φεστιβάλ Ελιάς & Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 6,7,8 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Το «Ελαιόλαδο Γαβρίλης» έδωσε το παρόν για 4η συνεχή χρονιά, συμμετέχοντας στο περίπτερο της περιφέρειας Αττικής και εκπροσωπώντας τα Κύθηρα. 

O Γαβρίλης Χάρος και ο ανιψιός του Θανάσης, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου αλλά και απλούς καταναλωτές, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου «Γαβρίλης»



Το φεστιβάλ αποτέλεσε τον κεντρικό τόπο συνάντησης των ανθρώπων της ελαιοκομίας στην Ελλάδα αλλά και τον προορισμό όλων των ενεργών καταναλωτών που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου και για τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης του.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προβολή του ελληνικού ελαιολάδου και των ελιών αλλά και των καινοτόμων δράσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, η δημιουργία δικτύων που θα αυξήσουν τις εξαγωγές και θα βελτιώσουν τις τιμές των ελαιοκομικών προϊόντων και η ανάδειξη όλων των νέων τεχνολογιών που αφορούν το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά.


Διοργανωτές του φεστιβάλ ήταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η ΠΕΜΕΤ, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ και του ΕΣΒΙΤΕ.
---------------------------
Θανάσης Σωτηρίου
---------------------------