Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/4/2012

Η αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων με το Ηράκλειο της Κρήτης και τα αεροδρόμια των Επτανήσων, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Πρέβεζας, Κέρκυρας, είναι από σήμερα πραγματικότητα.

Στην πρώτη πτήση την Δευτέρα 2 Απριλίου το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 5.40 στο αεροδρόμιο των Κυθήρων προερχόμενο από το Ηράκλειο, με προορισμό την Ζάκυνθο και τα υπόλοιπα Επτάνησα. Το αεροπλάνο της sky express που θα εξυπηρετεί την γραμμή είναι 30 θέσεων και τα δρομολόγια μέχρι 27 Οκτωβρίου θά είναι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από Ηράκλειο προς Ζάκυνθο, ενώ θα επιστρέφει την επόμενη δηλαδή κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από Ζάκυνθο προς Ηράκλειο.


Τον κυβερνήτη το πλήρωμα και τους υπευθύνους της εταιρείας υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης η πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης Καλλιόπη Καρύδη η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάντη Κορώνη και άλλα μέλη της επιτροπής τουρισμού.

Στη σύντομη συνομιλία πού είχαν οι εκπρόσωποι του Δήμου με τον υπεύθυνο εμπορικής εκμετάλλευσης της εταιρείας ευχήθηκαν επιτυχία στην γραμμή ενώ ζήτησαν την επανεξέταση της τιμής του εισιτηρίου από το Ηράκλειο.


Η προσπάθεια του Δημάρχου να ενταχθούν και τα Κύθηρα στην άγονη αεροπορική γραμμή των Επτανήσων είχε αυτό το αποτέλεσμα και δημιουργεί αισιοδοξία για την αύξηση της Τουριστικής κίνησης του νησιού μας.
----------------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------------