Σάββατο 28 Απριλίου 2012

"Κατά των νησιωτών μας στρέφεται η 24ωρη απεργία"

Ο Δημήτρης Καρύδης Yποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυστυχώς η απεργία της Πρωτομαγιάς από ημέρα αγώνα και μνήμης για τις θυσίες του εργατικού κινήματος υποτάσσεται σε στενές κομματικές και προεκλογικές επιδιώξεις ορισμένων δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο χώρος των Ναυτικών. Ενώ η ΠΝΟ, με μεγάλη πλειοψηφία, αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας προκειμένου να μην αποκλειστεί για ακόμη μια φορά η νησιωτική Ελλάδα, το ΠΑΜΕ αποφάσισε η απεργία να είναι 24ωρη και μόνο για το λιμάνι του Πειραιά.

Τελικά με την απόφασή τους τι επιδιώκουν άραγε οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ; Να τιμωρήσουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού που είναι κοντά στον Πειραιά και κάθε Πρωτομαγιά δέχονται χιλιάδες δεκάδες επισκέπτες;

Γιατί ειδικά στην σημερινή εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης αποκλείουν το Αγκίστρι, την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες κρατώντας καθηλωμένα τα πλοία;

Γιατί γράφουν «στα παλιά τους τα παπούτσια» τις δίκαιες διαμαρτυρίες των νησιωτών μας;

Καλούμε το ΠΑΜΕ έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απαράδεκτη και αντικοινωνική αυτή απόφαση που στρέφεται εναντίον των νησιωτών μας και να ακολουθήσει την απόφαση της ΠΝΟ που είναι λογική και ψύχραιμη».

------------------------------------
Πηγή: marinews.gr
------------------------------------