Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μεγάλη Παρασκευή στον Ποταμό Κυθήρων - 2012

Με εξαιρετική κατάνυξη, συγκίνηση και σεβασμό πλήθος πιστών προσήλθε για να προσκυνήσει τα Αγια Πάθη του Κυρίου, στον Ιερό Ναό της Ιλαριωτίσσης στον Ποταμό, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές του για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης σε λίγες ώρες.







Με ιερή κατάνυξη έγινε η τελετή της αποκαθήλωσης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία ο στολισμός του Επιταφίου με τα λουλούδια της άνοιξης να γεμίζουν με το άρωμα τους το θείο δράμα.




Η Ακολουθία του Επιταφίου εψάλλη με ιδιαίτερη συγκίνηση και ακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους και τα σοκάκια του Ποταμού.

Την Περιφορά εκόσμησε με την συμμετοχή της η πάντοτε εξαιρετική φιλαρμονική του Ποταμού υπό την διεύθυνση του κ. Στράτου Θεοδωρακάκη.






Η Περιφορά του Επιταφίου, πάντα με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Ποταμού, συνεχίστηκε και επέρασε από τους αδύναμους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο νοσοκομείο και το γηροκομείο Κυθήρων και δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε στην εκκλησία αλλά που έχουν όμως την εκκλησία μέσα στην ψυχή τους και την καρδιά τους.


Μετά την επιστροφή του Επιταφίου στο Ιερό Ναό της Ιλαριωτίσσης πλήθος κόσμου πέρασε κάτω από τον Επιτάφιο κατά το έθιμο και περνώντας απέθεσε την ελπίδα του σε Εκείνον που απόψε θα εορτάσουμε την Ανάσταση Του....
-------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Evita Foto
-------------------------------------------------------