Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνάντηση ΠΝΟ με Διαμαντοπούλου σήμερα στις 16.30

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε πριν από λίγο να δεχθεί την πρόταση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην γίνει η 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τη Μεγάλη Τρίτη και μεγάλη Τετάρτη.

Η Ομοσπονδία έστειλε χθες και πάλι τα αιτήματά της στην υπουργό και σήμερα περιμένει απαντήσεις.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής συζητήθηκε το θέμα σε όλο του το εύρος καθώς και οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και οι οικονομικές επιπτώσεις θα έχει η απεργιακή κινητοποίηση εν μέσω εορτών του Πάσχα.

Η Αννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε στα ναυτεργατικά σωματεία ότι οι επιπτώσεις της απεργίας, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο της ακτοπλοία και τους έχει καλέσει άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται.

Το κλίμα για την πραγματοποίηση ή μη της απεργίας πάντως είναι 50%-50%.

Οι ταξιδιώτες μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας δεν ξέρουν αν θα ταξιδέψουν ή όχι για τις γιορτές του Πάσχα, οι κρατήσεις είναι λιγότερες από τις αναμενόμενες και μόνο τη Μεγάλη Πέμπτη και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η πληρότητα ξεπερνάει ήδη το 70%-80%.

Νωρίτερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο το οποίο απέρριψε την πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ να αλλάξει το καταστατικό και να καταργηθεί η θέση του γενιού γραμματέα και να εκλέγεται προεδρείο.
--------------------------------------------------------
Πηγή: protothema.gr Του Μηνά Τσαμόπουλου
--------------------------------------------------------