Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 11/4/2012

Με Δελτίο Τύπου η εταιρεία lane sea lines προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, για δήθεν "διάκριση" εις βάρος της, από την Δημοτική Αρχή Κυθήρων.

Είναι άδικο ο κ. Μανώλης Γαλανάκης να επιτίθεται στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την σοβαρή και υπεύθυνη θέση πού πήρε ο Δήμος Κυθήρων με την επιστολή του, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι Κυθήριοι ανησυχούν, γιατί γνωρίζουν ότι η lane ενώ λαμβάνει από την κρατική επιχορήγηση 5.500.000€ ετησίως δεν δύναται να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις.

Ακυρώνει τα προγραμματισμένα δρομολόγια, είτε λόγω αδυναμίας να προμηθευτεί καύσιμα, είτε από επίσχεση εργασίας, των απλήρωτων για μήνες, ναυτεργατών της.

Αντίθετα το τοπικό πλοίο, χωρίς να λαμβάνει επιδότηση εκτελεί τα δρομολόγια του με συνέπεια.
Πού είναι λοιπόν η διάκριση;

Επιθυμία του Δήμου είναι να μην διαταραχθεί η ισορροπία που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των δύο νησιών μας, ώστε να συνεχίσουν και τα δύο πλοία να εξυπηρετούν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Το 2008 ανάλογη διαμάχη των δύο πλοίων πού εξυπηρετούσαν τότε τα νησιά μας, είχε σαν αποτέλεσμα να φύγουν και τα δύο.

Για να μην επαναληφθεί λοιπόν η ίδια ιστορία, ο Δήμος Κυθήρων, όταν ζητήθηκε η άποψη του, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας :

---------------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------------