Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Έχουν παραδώσει την χώρα στα συμφέροντα;;;;;;;

Σαββάτο, 4/2/12 απόγευμα, σύμφωνα με το ais ένα Τούρκικο πλοίο βρίσκεται αγκυροβολιμένο ανάμεσα σε Ελαφονήσο (σε απόσταση μόλις 0,5ν.μ. αντί για τα 2ν.μ. που δηλώνει το ΥΠτΠ τόσο ανάλαφρα μιας και δεν υπάρχει αυτή η απόσταση καθώς ο κόλπος Βοιών έχει άνοιγμα 3,7ν.μ. οπότε από το κέντρο με γύρω γύρω ακτές απομένουν μόνον 1,85ν.μ. απόστασης!!!) και Νεάπολη Δήμου Μονεμβασίας.


Ο συγκεκριμένος όρμος φιλοξενεί τις χρυσές παραλίες της Ελαφονήσου και βρίθει υποβρύχιων αρχαιολογικών θησαυρών (καταβυθισμένη προϊστορική πολιτεία Παυλοπέτρι).

Η περιοχή είναι ειναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000 με τον κωδικό GR2540002 ενώ στο βυθό του αναπτύσσεται και το πολύτιμο φυτό «Ποσειδωνία», που ευδοκιμεί μόνο σε ιδιαίτερα φυσικού κάλλους ακτές και τελευταία χρησιμοποιείται και ως δείκτης της ποιότητας των νερών.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι την ίδια μέρα και πρόκειται για την ακτή πολύ κοντα στην Νεάπολη όπου εδρεύει και το Λιμεναρχειό!!!

Το συγκεκριμένο πλοίο δεν φαίνεται στο ais όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα δεκάδες πλοία που μπαίνουν στην περιοχή...


Υφαλοκαθαρισμοί, επισκευές πλοίων και κάθε λογής μαύρη εργασία και παράνομες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα και χώρο γειτονιακά με προστατευόμενες περιοχές και πάνω από νέρα που φιλοξενούν αρχαιολογικούς θυσαυρούς...

Υ.Γ. Καραισκάκης που σας χρειάζεται...

---------------------------------------
Πηγή: lakonia-gr.blogspot.com
----------------------------------------