Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τον Φεβρουάριο η εκτίμηση των εμπειρογνωμόνων για της ζημιές από τον περονόσπορο. Ακολουθεί η αίτηση στην Ε.Ε. για αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ

Στη διαδικασία σύνταξης του φακέλου της αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ, των αμπελοκαλλιεργητών που υπέστησαν ζημιές από τον περονόσπορο αναφέρθηκε στην Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τόνισε ότι η επιστημονική επιτροπή μέσα στον μήνα που διανύουμε θα δώσει την εκτίμησή της και εν συνεχεία θα προσφύγουμε στην Ε.Ε.

«Σε ό,τι αφορά τον περονόσπορο, όπως έχω πει και στην Κρήτη που ήρθα και σε άλλους νομούς, στην Κορινθία και αλλού, υπήρξε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Αυτά, λοιπόν, δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ. Η Επιστημονική Επιτροπή μέσα στο Φεβρουάριο θα μας δώσει την εκτίμησή της. Θα προσφύγουμε, λοιπόν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πάρουμε την έγκριση μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δριβελέγκας.

Και πρόσθεσε: «Επομένως, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά με το να έχουμε σωστή επιστημονική τεκμηρίωση, για να πάρουμε την έγκριση και επομένως, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τον περονόσπορο».
-------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-------------------------