Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κίνηση Ε.ΛΑ.Δ.Α - Αντιμνημονιακό μέτωπο Μίκη, Γλέζου, Κασιμάτη

Την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.), μια νέα κίνηση που αποσκοπεί στη συγκρότηση «ενός αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών», παρουσίασαν ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.

Όπως επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, καθώς φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων.

Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την τρόικα, τονίζοντας ότι «ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σε απαιτήσεις τύπου ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε».

Δήλωσε ότι είναι «παιδιά που δεν το βάζουν κάτω και όπως αντιστάθηκαν στη δικτατορία θα αντισταθούν και τώρα, ενάντια στη βία που επιβάλει το καθεστώς με πολιτικές αλλά και πολιτιστικές μορφές αγώνα».

Ο κ. Κασιμάτης επισήμανε ότι οι συμβάσεις του δανείου είναι παράνομες και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ όπως υπογράμμισε, το ίδιο το χρέος στρέφεται κατά του λαού και «γι΄ αυτό η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να απορρίψει το μέρος του δανείου που είναι απεχθές».

Αναφέρθηκε τέλος στις επιπτώσεις της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της ιδιωτικοποίησης του δημοσίου τομέα, η οποία, όπως σημείωσε, έχει ήδη δοκιμαστεί σε χώρες του Τρίτου Κόσμου με οδυνηρά αποτελέσματα.
-------------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-------------------------------