Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕΤΕ: Σε κίνδυνο η ανάπτυξη του Τουρισμού λόγω Ακτοπλοίας

Σε κίνδυνο θέτει την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας. Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που καλεί την κυβέρνηση να παράσχει άμεση στήριξη στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Όπως αναφέρεται στηνανακοίνωση του Συνδέσμου, «με ορατό πλέον τον κίνδυνο ορισμένα νησιά να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και με προφανείς τις επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία της νησιωτικής Ελλάδας, η κυβέρνηση πρέπει να διευθετήσει άμεσα τα θεσμικά προβλήματα της ακτοπλοΐας μέσω μιας αναπτυξιακής πολιτικής θαλάσσιων μεταφορών.

Επίσης, πρέπει να λάβει μέτρα για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών (όπως π.χ. μείωση ΦΠΑ ρήτρες καυσίμων, ρύθμιση των υπέρ τρίτων κρατήσεων, απελευθέρωση τιμών ναύλων, κα)» και προσθέτει:

«Ο ΣΕΤΕ θεωρεί την ακτοπλοΐα ως αναπόσπαστο και ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα του ελληνικού τουρισμού και επισημαίνει ότι κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού».
-----------------------
Πηγή: marinews.gr
-----------------------