Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η ...ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...!!!

Κάποτε η καταιγίδα κοπάζει, οι βροχές και οι άνεμοι σταματούν η γίνονται ηπιώτεροι. Πίσω τους όμως πολλές φορές αφήνουν το δυσάρεστο έργο τους που δεν είναι τίποτε άλλο από πολλαπλές καταστροφές και ανεπιθύμητα ρήγματα.



Ο μανιασμένος καιρός που έπληξε τον Καψάλι και παρουσιάσθηκε χθές από την σελίδα μας, μέσα από τις εξαιρετικές φωτογραφίες του Γιώργου Σάμιου, δυστυχώς είχε εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για τον προβλήτα του λιμανιού που δέχθηκε την τεράστια αυτή δύναμη της φύσης.


Ο μώλος διαβρώθηκε και έσπασε σε πολλά σημεία ενώ παράλληλα ένας από τους στύλους της ΔΕΗ ελύγισε σαν στάχυ από άχυρο και κόπηκε στην βάση του, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης του μώλου.





Με τις "ζογκλερικές" φιλότιμες προσπάθειες των πάντα ακούραστων "εναεριτών" του νησιού μας έγινε επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών της ηλεκτροδότησης αλλά και των κατεστραμένων στύλων.

Τίθεται όμως το ερώτημα: Είναι άραγε η ενδεικνυόμενη μέθοδος το "κρέμασμα" ενός ανθρώπου με γερανό για τέτοιου είδους εργασία η θα έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο όχημα με το κλασικό καλάθι που προσφέρει την δέουσα ασφάλεια στον επισκευαστή τεχνικό, όπως σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου..;;;;

Ίσως κάποτε υπάρξει ... Ίδωμεν....


Τα κομάτια από τον σπασμένο κυματοθραύστη του προβλήτα κείτονται πάνω στον προβλήτα. Η αλήθεια είναι ότι "άντεξαν" πάρα πολλά χρόνια στον ανελέητο Σιρόκο, κάποτε όμως όλα έχουν μια αντοχή που τελειώνει. Ο Σιρόκος αυτή την φορά νίκησε την ανθρώπινη κατασκευή. Ελπίζουμε ότι η οιαδήποτε νέα κατασκευή να αντέξει περισσότερο και να παραμείνει όρθια σε επόμενη κακοκαιρία και προσβολή.





Και ακόμη ας ελπίσουμε όλοι οι Κυθήριοι και οι Κυθήριες να αντέξουμε και στον ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΙΡΟΚΟ που πλητει ανελέητα την Χώρα μας και περισσότερο τους αδύνατα οικονομικά συμπολίτες μας.

Ολοι δε μαζί να φτιάξουμε ένα αδιαπέραστο κυματοθραύστη αλληλοβοήθειας και συμπαράστασης και να αντισταθούμε στο τεράστιο αυτό και ανελέητο κύμα....

Και απλά να σκεφτόμαστε "Σιρόκος είναι ..θα περάσει και ο μώλος θα αντέξει..."




-------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
-------------------------------------------------------------