Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

«Κατάθεση στεφάνου προς τιμήν των θυμάτων της Θύρας 7»

Στην ετήσια τελετή μνήμης των θυμάτων της Θύρας 7 συμμετείχε ο Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο Στάδιο Καραϊσκάκη.



Στην τελετή παρέστησαν πλήθος συγγενών και φίλων των θυμάτων, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, βουλευτές, αθλητές και βετεράνοι του Ολυμπιακού, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Σε σχετική δήλωσή του μετά την κατάθεση στεφάνου, ο κ. Σπυρίδων τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το απόγευμα της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου 1981, η χαρά μας για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο γήπεδο, μετατράπηκε σε θρήνο, από την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 21 φιλάθλους της ομάδας μας.

Ο άδικος και απροσδόκητος αυτός χαμός τόσων νέων ανθρώπων συγκλόνισε τότε και εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι σήμερα όχι μόνο τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού σε όλον τον κόσμο, αλλά και τον απανταχού Ελληνισμό.

Θεωρώ πολύ σημαντικό και αξιέπαινο το ότι, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων εκείνης της μαύρης Κυριακής, συνεχίζουν να τιμούν την μνήμη των νέων αυτών, εκτός από την διοίκηση και τους αθλητές της ομάδας μας, οι εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το δυστύχημα της Θύρας 7 πρέπει να μείνει για πάντα στη μνήμη μας, όχι μόνο προς τιμήν των θυμάτων, αλλά και για να βεβαιωθούμε ότι η πατρίδα μας δεν θα χρειαστεί ποτέ πια να ξαναζήσει μια τέτοια τραγωδία.

Όπως ακριβώς έκαναν και άλλες χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ή χειρότερα τέτοια περιστατικά, η Πολιτεία πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την προστασία των φιλάθλων από φαινόμενα βίας ή έλλειψης τήρησης των κανονισμών ασφαλείας στους αθλητικούς χώρους», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.
---------------------------
Πηγή: spyridon.gr
---------------------------