Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αποφάσεις 4ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Στην έκδοση απόφασης παύσης λειτουργίας 5 ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), προχώρησε χθες Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, χαρακτήρισε την απόφαση τυπική πράξη με ουσιαστική αξία, που εκφράζει τη θετική βούληση της Περιφέρειας Αττικής για την οριστική αντιμετώπιση μιας «ανοιχτής πληγής» για το περιβάλλον και τον πολίτη, τονίζοντας:

«Η Περιφέρεια κληρονόμησε ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν δημιούργησε. Οφείλουμε, όμως, να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των παιδιών μας. Και σε αυτή την προσπάθεια έχει ιδιαίτερη αξία η συνεργασία του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Η απόφαση για την παύση λειτουργίας που ελήφθη ομόφωνα, αφορά στους παρακάτω ΧΑΔΑ:

•ΧΑΔΑ Καλυβίων στη θέση «Τίποτι-Κρούδι» Δήμου Σαρωνικού.

•ΧΑΔΑ Κερατέας στη θέση «Αγ.Ιωάννης - Φοβόλες» του Δήμου Λαυρεωτικής.

•ΧΑΔΑ Μεθάνων στη θέση «Χώνι - Πρό» στα Μέθανα του Δήμου Τροιζηνίας.

•ΧΑΔΑ Καλάμου στη θέση «Λιμνιώνας - Ρίζας Κατσούνι» στον Κάλαμο του Δήμου Ωρωπού.

•ΧΑΔΑ Μεγάρων στη θέση «Κάμπια» του Δήμου Μεγαρέων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συνέχιση λειτουργίας του Κ.Ε.Κ. Αθηνών μέχρι την ολοκλήρωση υλοποίησης των προγραμμάτων και ως τη λήξη της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έπειτα από εκτενή συζήτηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την ανάκληση της Κ.Υ.Α. (31722/04-11-2011, ΦΕΚ Β'/2505/04-11-2011) που αφορά στην «Έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτού».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----------------------
Πηγή: patt.gov.gr
-----------------------