Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 17/2/2012

Στο Δελτίο Τύπου της 15ης Φεβρουαρίου 2012 με τίτλο « επέμβαση ( sic) του Δημάρχου υπέρ των Μινωϊκών Αερογραμμών » η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία -προφανώς ηθελημένα- διαστρεβλώνει τα γεγονότα και με συκοφαντικό τρόπο επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στους συμπολίτες μας.

Πρώτα απ’ όλα θα συμφωνήσουμε ότι με την Ολυμπιακή Αεροπορία (Οlympic Air) τα Κύθηρα εξυπηρετήθηκαν και εξυπηρετούνται ικανοποιητικά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποσιωπάμε τις συμβατικές υποχρεώσεις του αερομεταφορέα και να μην επιζητούμε την ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Άλλωστε το Παράρτημα 1 της Σύμβασης που έχει υπογράψει η Εταιρεία – μεταξύ άλλων – ρητώς προβλέπει ότι « οι πτήσεις που δεν εκτελεσθούν λόγω μετεωρολογικών συνθηκών θα πρέπει να εκτελούνται κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, ……. λαμβάνοντας υπόψη τις ελάχιστες εβδομαδιαίως προσφερόμενες θέσεις που προβλέπονται στην παράγραφο. Α ανωτέρω».
Προς τι λοιπόν η απορία και η εσπευσμένη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας;

Όσον αφορά στα υπόλοιπα έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Ο Δήμαρχος ήταν αυτός που με τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς το Υπουργείο Μεταφορών και με προσωπική επίσκεψή του στον τότε Υφυπουργό πέτυχε να διακοπούν τα δρομολόγια της Athens Air και να επανέλθει η Ολυμπιακή στην γραμμή των Κυθήρων .

Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί ενοχλήθηκε η Πρωτοβουλία για την παρέμβαση ( και όχι επέμβαση ) του Δημάρχου, αφού είναι γνωστό ότι πάντοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για όλα τα θέματα που αφορούν στον Δήμο, και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με τη συγκοινωνία ( ακτοπλοϊκή ή αεροπορική ) .

Ας μας εξηγήσει η Πρωτοβουλία γιατί ο αξιότιμος Βουλευτής Ά Πειραιώς , κ. Μαν. Μπετενιώτης , με αφορμή τις ακυρώσεις των πτήσεων κατέθεσε αναφορά στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Μήπως ήθελε να εξυπηρετήσει τον κ. Καρατζαφέρη που « στηρίζει τις Μινωϊκές Αερογραμμές » ή να σταθεί δίπλα στα συμφέροντα των Κυθήρων και των Κυθηρίων;

Αναμφίβολα το δεύτερο.

Ας αφήσει λοιπόν τις διαστρεβλώσεις και τις συκοφαντίες η Πρωτοβουλία, γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα στο σύνολο του Κυθηραϊκού λαού.

Ο Κυθηραϊκός λαός και κρίση και γνώση και μνήμη διαθέτει. Άς μην τον υποτιμούν με αστήρικτες ανακοινώσεις.
----------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------