Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Tο «Βιτσέντζος Κορνάρος» εμβόλισε το «ΕUROPEAN EXPRESS»

Σύγκρουση πλοίων εντός του λιμανιού του Πειραιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας.



Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ» συγκρούστηκε με το «EUROPEAN EXPRESS» την ώρα που το πρώτο απέπλεε με 127 επιβάτες, προκειμένου να εκτελέσει το δρομολόγιο Μήλος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ια – Θήρα – Ανάφη.

Οι Λιμενικές Αρχές εικάζουν πως το περιστατικό έγινε πιθανόν από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι παρέσυραν το «ΚΟΡΝΑΡΟΣ» και έπεσε πάνω στο άλλο πλοίο το οποίο ήταν δεμένο και θα ξεκινούσε το δρομολόγιό του προς Χίο – Μυτιλήνη στις 22.00.

Τραυματισμοί δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο μια γυναίκα επιβάτης του «EUROPEAN EXPRESS» ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Τα δύο πλοία έχουν υποστεί ζημιές από την πρόσκρουση και απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι να επιθεωρηθούν.

Ο Γιώργος Σαξιώνης επιβάτης του πλοίου «EUROPEAN EXPRESS» που επρόκειτο να ταξιδέψει προς τη Μυτιλήνη μιλώντας στο Γιάννη Συνάνη στο «Αρχιπέλαγος» είπε:

«Καθόμουνα στο σαλόνι του πλοίου και περίμενα την αναχώρηση όταν ξαφνικά ακούστηκαν δύο δυνατοί θόρυβοι και παράλληλα το πλοίο ταρακουνήθηκε. Ο κόσμος φοβήθηκε γιατί νόμιζε ότι έσκασε βόμβα. Ανέβήκαμε όλοι στο κατάστρωμα και είδαμε το πλοίο της LANE το οποίο είχε πέσει επάνω μας. Λίγο αργότερα μας ενημέρωσαν ότι θα γίνει έλεγχος στο πλοίο για να δουν αν θα μπορεί να ταξιδέψει»

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ NEL
Πειραιάς 10 Οκτωβρίου 2011

Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Δευτέρα 10.10.2011 και περί ώρα 20:05 μμ, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ

ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (της εταιρείας LANE SEA LINES), προσέκρουσε στο πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS ενώ ήταν ασφαλώς ελλιμεννισμένο. Tο Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ επιχειρούσε τον απόπλου του από το λιμένα Πειραιά και εξαιτίας δικών του λανθασμένων χειρισμών, μετά την πρόσκρουση προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο πλοίο της εταιρείας μας.

Οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από την εταιρεία.

Το δρομολόγιο της Δευτέρας 10.10.2011 από Πειραιά και της Τρίτης 11.10.2011 από Μυτιλήνη θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου.

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση.

Γραφείο Τύπου NEL LINES
-----------------------
Πηγή: lesvosnews.gr
-----------------------