Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Έχουμε ήδη πτωχεύσει: Η NEL Lines "προτείνει" στο προσωπικό εργασία εκ περιτροπής & μισθό μείον 60%!

H διοίκηση της ΝΕL Lines προτείνει στους εργαζόμενους της εταιρείας 2 μέρες εργασίας και 60% μείωση του μισθού τους, λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων και της σημαντικής και ανησυχητικής μείωσης της ρευστότητας της επιχείρησης, δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Αβραντίνης, ο οποίος εξηγεί: "Το κράτος μας χρωστά περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ από τα δρομολόγια που πραγματοποιούμε στις άγονες γραμμές. Από το να προβούμε σε απολύσεις, προτείναμε αυτή τη λύση στους εργαζόμενους. Η πρόταση αφορά τους 64 εργαζόμενους της εταιρείας που απασχολούνται στη στεριά".

Όπως πρώτο έγραψε το capital.gr, η διοίκηση την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε το προσωπικό και κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαβούλευση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στους εργαζόμενους, η εταιρεία προτίθεται να εφαρμόσει σύμφωνα με τον νόμο (άρθρο 38 παρ.3 του Ν.1892/90 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του Ν.3846/10, ισχύει από 11/5/10), σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης 2 ημέρες την εβδομάδα αντί απολύσεων με διάρκεια έως 3 μήνες και μείωση μισθού 60%.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αδικαιολόγητο εκβιασμό της εταιρείας, καθώς η NEL Lines προσφέρει αυξημένες προμήθειες στο δίκτυο πωλήσεών της (πρακτορεία) σε σχέση με τον ανταγωνισμό (15% αντί 8% που προσφέρει ο ανταγωνισμός στη γραμμή Χίο–Μυτιλήνη έως 31/10/2011). Επιπλέον, σημειώνουν πως ο τζίρος της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 73% σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του εξαμήνου από το προηγούμενο έτος και πως έχει ναυλώσει 12 επιπλέον πλοία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου εξαμήνου.
-----------------------
Πηγή:  defencenet.gr
-----------------------