Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων

Δελτίο Τύπου - 10/10/2011


*Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 7-10-11 στις 6.30 το απόγευμα. Απουσίαζε ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βύρων Πρωτοψάλτης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Αλοίζος, Αδαμαντία Κορώνη, Γιώργος Κομηνός του Δημητρίου. Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόσκληση πού έχει από την κ. Μπέη Γ.Γ του ΕΟΤ, για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και ειδικότερα για το αίτημα του Δήμου μας να δημιουργηθεί μαρίνα τουριστικών σκαφών στα Κύθηρα.

Συζητήθηκαν θέματα προ ημερησίας διάταξης καθώς και τα 18 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα συμπεριλαμβανόταν και η πρόταση της πλειοψηφίας για παράταση ολοκλήρωσης 14 έργων που εκκρεμούν.

Ο αρχηγός και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν να μην δοθούν παρατάσεις και να κλείσουν τα έργα. Τελικά εγκρίθηκε η παράταση των έργων κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν οι Παναγιώτης Πρωτοψάλτης που δεν ενέκρινε την παράταση κανενός έργου και ο Γιώργος Κομηνός που καταψήφισε την παράταση των έργων ασφαλτόστρωσης των οδών προς Τροχάλια Μυλοποτάμου, προς Κακή Λαγκάδα Αγίας Πελαγίας, των οδών στο Διακόφτι.

Ο Δημήτρης Φατσέας καταψήφισε την παράταση των έργων της ανάπλασης της πλατείας Δοκάνων και της βελτίωσης των αγροτικών οδών Λογοθετιανίκων. Τελευταίο Θέμα προ ημερήσιας διάταξης ήταν η συμμετοχή του Δήμου στην τουριστική έκθεση "Φιλοξένεια" η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα.

*Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η ανάκληση των αδειών λειτουργίας 6 καταστημάτων που μετά από μηνύσεις της αστυνομίας και έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας διαπιστώθηκε παραβίαση των υγειονομικών όρων.

Για την παράβαση αυτή προβλέπεται η ανάκληση της άδειας από το αρμόδιο όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν και η παράβαση, της προσθήκης επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων, φαίνεται απλή προηγούμενες αποφάσεις για το ίδιο θέμα που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ανακάλεσε τις άδειες, κρίθηκαν μη νόμιμες και ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, το συμβούλιο μη έχοντας άλλη επιλογή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ανάκληση της άδειας έξι καταστημάτων. Μειοψήφησαν οι Γιώργος Κομηνός και Μανώλης Λουράντος που πρότειναν να μην ανακληθεί καμία άδεια, ο Παναγιώτης Πρωτοψάλτης που ψήφισε την ανάκληση της άδειας δύο καταστημάτων και η Καλλιόπη Καρύδη που δήλωσε παρούσα.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με υπερψήφιση των υπολοίπων θεμάτων.

*Διαπλάτυνση του στενού δρόμου στους Αγίους Αναργύρους στον Ποταμό, έγινε από την κ. Ανίτα Παναρέτου και τον σύζυγο της Γιάννη Ηλιόπουλο.
Οι ίδιοι παραχώρησαν τμήμα της ιδιοκτησίας τους και επιβαρύνθηκαν τη δαπάνη κατασκευής του έργου.
Ο δήμος τους ευχαριστεί θερμά για αυτή τους την πράξη.
---------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------