Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Εφιαλτικές οι προβλέψεις για τον καρκίνο.

Θα αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα !!
Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου παγκοσμίως. Σύμφωνα με το βρετανικό ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο, τα κρούσματα της νόσου θα έχουν αυξηθεί έως και 45% σε σχέση με το 2030, δηλαδή 430.000 άνθρωποι θα χτυπιούνται κάθε χρόνο από την επάρατη νόσο, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες η αύξηση αυτή οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη γήρανση του πληθυσμού που σημειώνεται στις δυτικές χώρες.

Η έρευνα των επιστημόνων αφορά σε 23 διαφορετικά είδη καρκίνου. Όπως προκύπτει, η αύξηση στον ανδρικό πληθυσμό θα ξεπερνά το 55% ενώ για το γυναικείο πληθυσμό το ποσοστό κυμαίνεται στο 35%.

«Οι προβλέψεις σχετικά με τα κρούσματα του καρκίνου είναι πολύ σημαντικές για το σχεδιασμό των πολιτικών στο χώρο της υγείας» αναφέρει ο καθηγητής Peter Sasieni ένας από τους επιστήμονες που μετείχαν στην έρευνα. «Σε μια εποχή που τα κονδύλια για την υγεία όλο και περικόπτονται, είναι ζωτικής σημασίας οι αξιωματούχοι να σχεδιάζουν τις μελλοντικές πολιτικές γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει αύξηση των αναγκών για αντικαρκινικές θεραπείες» προσθέτει.
---------------
Πηγή: 24h.gr
---------------