Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΕΕΝ: «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στοχοποιούν μόνον τις ακτοπλοϊκές εταιρείες»

O ΣΕΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της προκήρυξης 48ωρης κυλιόμενης απεργίας από την ΠΝΟ, εκφράζουμε την αγωνία μας για τις συνέπειες της κίνησης αυτής, οι οποίες φοβόμαστε ότι θα αποδειχθούν οδυνηρές για όλους μας.

Επισημαίνουμε μετ’ επιτάσεως ότι κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση και οργή των ναυτικών για την άδικη μεταχείριση που υφίστανται από την ελληνική Πολιτεία αλλά και την αγανάκτηση του συνόλου των Ελλήνων εργαζομένων που πλήττονται καθημερινά από τις επιλογές των κυβερνώντων του τόπου μας.

Η δίκαιη αυτή αγανάκτηση όμως, δεν εξυπηρετείται με το να πυροβολούμε τους εαυτούς μας στο πόδι. Από τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις πρωτίστως πλήττονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες εν τέλει αποτελούν και την πηγή εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών αλλά και των εργαζομένων σε αυτές στην ξηρά.

Επίσης, πλήττονται και οι παραγωγικές τάξεις (αγρότες, μεταποιητικές εταιρείες) λόγω του ότι δεν μπορούν ούτε να εξάγουν τα προϊόντα τους ούτε να τα προωθήσουν στην εσωτερική αγορά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι ναυτικοί και οι εργαζόμενοι ότι η πλειονότητα των εταιρειών βρίσκεται ήδη σε δεινή οικονομική θέση. Η προκηρυχθείσα απεργία ουσιαστικά θα αποστραγγίσει την τελευταία δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Από την πλευρά μας δεν έχουμε αντικειμενικά τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα των ναυτικών. Τη δεδομένη ιστορική στιγμή δεν υφίσταται καν η δυνατότητα εκ μέρους μας παρέμβασης προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά απούσα από τα δρώμενα. Έτσι οι απεργιακές κινητοποιήσεις τούτην την ώρα στοχοποιούν μόνον τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, μαζί και τους κατοίκους των νησιών μας, οι οποίοι μέσα στη γενικότερη ταλαιπωρία που υφίστανται θα απομείνουν και χωρίς σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Καλούμε επομένως τους ναυτικούς να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συσπειρωθούμε όλοι μαζί σε μία προσπάθεια αποσόβησης της υφιστάμενης κρίσης προς το κοινό όφελος όλων μας και εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε αρωγοί σε αυτό».
------------------------
Πηγή: marinews.gr
------------------------