Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δ.Καρύδης: «Καταλυτική η συνάντηση του Μ. Χρυσοχοίδη με την ΠΝΟ για την λήξη της Απεργίας των Ναυτικών»

«Η σημερινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισαν όλες αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι των νησιών μας σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Καταλυτική προς την κατεύθυνση αναστολής της απεργίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, το απόγευμα μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη με το προεδρείο της ΠΝΟ. Στην συνάντηση με δική τους πρωτοβουλία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Δ. Καρύδης και Κυκλάδων, κ. Γ. Παπαμανώλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά από εκτενή συζήτηση ανακοίνωσε:

• Τη διατήρηση της αυτονομίας του ΝΑΤ, η εποπτεία του οποίου περνάει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

• Τον εκσυγχρονισμό του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν

• Τη δυνατότητα του Γ.Ε.ΝΕ να δίνει επιδόματα ανεργίας στους ναυτικούς αξιοποιώντας κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Η απόφαση αυτή του Υπουργού θέτει σε νέες βάσεις την επίλυση ενός οξυμμένου κοινωνικού προβλήματος των ναυτικών όπου η ανεργία φθάνει στο 40%.

• Την εξαίρεση των περικοπών κατά 40% στις συντάξεις των ναυτικών που είναι κάτω από 55 ετών και παίρνουν πάνω από 1000 € σύνταξη, διάταξη που πέρασε στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου. Όπως και την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης με το Υπουργείο Οικονομικών για τις συντάξεις των ναυτικών.

Οι σημαντικές αποφάσεις του κ. Χρυσοχοίδη δημιουργούν νέες σχέσεις αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών μας με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να εμπεδωθούν για το καλό της ελληνικής Ναυτιλίας που είναι ο σημαντικότερος τομέας της εθνικής μας οικονομίας.
---------------------
Πηγή: marinews.gr
---------------------