Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων 12/10/2011

*Η περίοδος της καλής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, που είχαμε τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας φαίνεται ότι τελείωσε.

Εγκρίθηκε η αίτηση ακινησίας του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" από το Υπουργείο, για την περίοδο από 14-10-11 μέχρι 31-10-11 προς το παρόν!

Τα δρομολόγια που εκτελούσε το πλοίο για Κύθηρα, Πελοπόννησο, Αντικύθηρα και Κρήτη θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Αιτία αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης είναι η μη καταβολή σημαντικού ποσού δεδουλευμένων στην εταιρεία από το Υπουργείο, για την επιδότηση των δρομολογίων της άγονης γραμμής των Κυθήρων αλλά και των άλλων γραμμών του Αιγαίου.

Είναι σε ισχύ η σύμβαση για την εκτέλεση των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας, που έχει συναφθεί μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου, η τρέχουσα δρομολογιακή περίοδος τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου. Υπάρχει δε σύμβαση για δύο ακόμη χρόνια αλλά πρέπει να καταβάλλονται τα μισθώματα.

*Οφειλές υπάρχουν και στο πλοίο "Πορφυρούσσα" για το δρομολόγια των Αντικυθήρων, ελπίζουμε να τακτοποιηθούν και να μην έχουμε ακινησία και του τοπικού πλοίου.

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μετά από αυτή την εξέλιξη, ενημέρωσε ο Δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ. Λύτινα, τον Κλαδάρχη κ. Χονδρονάσιο καθώς και τον Δ/ντή θαλασσίων συγκοινωνιών πλοίαρχο κ. Μάμη, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 11-10-11 στο πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η γνωστή φράση "λεφτά δεν υπάρχουν" δικαιολόγησε την ακινησία του πλοίου για τώρα και εξέφρασαν την ελπίδα να βρεθούν σύντομα χρήματα ώστε από την νέα δρομολογιακή περίοδο το πλοίο να ξαναμπεί στη γραμμή και να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα νησιά μας.

*Για το καυτό αυτό θέμα απεστάλη σε όλους τους Βουλευτές της περιφέρειάς μας η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων, ώστε να γίνει επερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς να καταλάβουν τι σημαίνει για τους κατοίκους των νησιών η διακοπή της συγκοινωνίας.

Ειδικά για τους κατοίκους των Αντικυθήρων η κατάσταση γίνεται απελπιστική αφού θα υπάρχει μόνο ένα δρομολόγια την εβδομάδα από Νεάπολη- Κύθηρα και διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Κρήτη.

*Με την Γενική Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Τίνα Μπέη είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το αίτημα του Δήμου, η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών στα Κύθηρα.

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσει συντονισμένη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του ΕΟΤ και του Δήμου ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση αυτού του τόσο αναπτυξιακού έργου.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα αρμοδιότητας του οργανισμού για τα οποία η κ. Μπέη έδειξε ενδιαφέρον και υπεσχέθη ότι θα βοηθήσει.
---------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------