Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Νέα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου των Αντικυθήρων από τη Νομαρχία Πειραιά

Στην εκτέλεση ενός ακόμη σπουδαίου έργου για την αναβάθμιση των υποδομών των νησιών μας, προχωράει η Νομαρχία Πειραιά.
Συγκεκριμένα, το ακριτικό νησί των Αντικυθήρων βρίσκεται στο επίκεντρο της εκτέλεση ενός σημαντικού έργου για την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού δικτύου της οδού Χαρχαλιανά – Ξηροπόταμου που ενώνει τους δύο ομώνυμους οικισμούς του νησιού.

Οι εργασίες που ξεκινούν άμεσα, στοχεύουν στην άνεση και οδική ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των Αντικυθήρων κατά τις μετακινήσεις τους.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 133.000 Ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Νομαρχίας Πειραιά έτους 2009.

Ειδικότερα, η μελέτη αφορά την προστασία του δρόμου που ενώνει τους δύο οικισμούς των Αντικυθήρων, με κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου εκατέρωθεν του δρόμου και όπου απαιτείται, καθώς και την κατασκευή αγωγού για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων.

Το έργο αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών της Νομαρχίας Πειραιά για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των Αντικυθήρων και ειδικότερα του οδικού δικτύου του νησιού, συνολικού ύψους 350.000 Ευρώ.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ακριτικό νησί βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ανακατασκευή του Κοινοτικού Ιατρείου Αντικυθήρων, προϋπολογισμού 200.000 Ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά τόνισε «Συνεχίζουμε μεθοδικά να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση όλων των νησιών και των ηπειρωτικών δήμων της Νομαρχίας Πειραιά.

Ο σχεδιασμός μας απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της περιοχής μας, με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών και τις απαιτήσεις κάθε τόπου.

Γιατί εμείς, αντιμετωπίζουμε όλους τους πολίτες με ίσους όρους και όχι με πληθυσμιακά κριτήρια.

Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να ζουν σε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον, το οποίο θ’ αποτελεί πόλο έλξης και για τους επισκέπτες.

Είμαστε εδώ, παρόντες και έτοιμοι να ικανοποιήσουμε τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας».
---------------------------
Πηγή: Νομαρχία Πειραιά
---------------------------