Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Χωρίς πλοίο τα Κύθηρα μετά τις 12 Ιουνίου


Χωρίς συγκοινωνία με τον Πειραιά, θα μείνουν τα Κύθηρα μετά την 12η Ιουνίου 2009, ημέρα που είναι προγραμματισμένο το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά με το επιβατηγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος»!

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία του νησιού με τον Πειραιά, αλλά και στην τοπική οικονομία καθώς έως και τα τέλη Ιουνίου, που υπάρχουν δημοσιευμένα τα δρομολόγια των πλοίων, δεν υπάρχει καμία άλλη ανταπόκριση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Βιτσέντζος Κορνάρος» από τις 26 Φεβρουαρίου 2009 έχει υποβάλλει τα προτεινόμενα δρομολόγια έως και την 31η Οκτωβρίου 2009 αλλά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει εγκρίνει τα δρομολόγια έως και την 15η Ιουνίου 2009!

Δηλαδή, με την «βούλα» του ΥΕΝ τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα για όλο τον υπόλοιπο Ιούνιο δεν θα έχουν σύνδεση με τον Πειραιά…και ασφαλώς κανείς δεν γνωρίζει – πλην των αρμοδίων του ΥΕΝ και τις εταιρείας – εάν θα υπάρξουν δρομολόγια και τον Ιούλιο ή ακόμη και τον Αύγουστο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι παράγοντες του ΥΕΝ κρατούν το συγκεκριμένο πλοίο «σαν μπαλαντέρ» προκειμένου να το δρομολογήσουν σε γραμμές του Αιγαίου και κυρίως προς τα Δωδεκάνησα, ώστε να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό που θα δημιουργηθεί, εάν έως αύριο ο Γεράσιμος Αγούδημος δεν μπορέσει να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς του και τα πλοία του, που έχουν υποχρέωση να εκτελέσουν δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα, παραμείνουν «δεμένα» με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Ιουνίου το «Βιτσέντζος Κορνάρος» εκτέλεσε από ένα δρομολόγιο, στις 3 και 5 Ιουνίου, προς Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο, και Κύθηρα, Ρέθυμνο αντιστοίχως και έχει ακόμη δυο δρομολόγια στις 10 Ιουνίου προς Κύθηρα, Αντικύθηρα και προς Κύθηρα και Ρέθυμνο στις 12 Ιουνίου.
--------------------------------------
Πηγή: theseanation.gr
--------------------------------------